دهکده من

دهکده من

دهکده من

دهکده من

دهکده من

دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
بایگانی
آخرین نظرات

بلندخواندن،‌ کدگذاری کردن مطالب، استفاده از ابزارهای کمک آموزشی و تصاویر از جمله برترین تکنیک‌های تقویت حافظه هستند. همچنین داشتن یک رژیم غذایی مناسب نیز می‌تواند توانایی مغز را در یادگیری بهبود بخشد.

آیا واقعا تقویت حافظه امکان‌پذیر است؟ اگر از آن دسته آدم‌هایی هستید که مدام کلیدتان را فراموش می‌کنید یا به یاد نمی‌آورید که کارت‌های بانکی خود را کجا گذاشته‌اید، پس حتما از شنیدن اینکه پاسخ به این سوال مثبت است خوشحال خواهید شد. واقعیت این است که روش‌هایی برای تقویت حافظه وجود دارند. اگر شما هم حافظه ضعیفی دارید، در این مقاله راهکارهایی کارآمد را معرفی خواهیم کرد. این شما و این برترین تکنیک های تقویت حافظه...
 

چگونه حافظه بلند مدت را تقویت کنیم؟

تنظیم یک هشدار روی تلفن همراه برای یادآوری کارها یا تهیه یک لیست از کار‌هایی که باید انجام دهید قطعا کمک‌کننده است، اما اگر بخواهید اطلاعاتی را در حافظه بلندمدت ذخیره کنید چه؟ اگر با حفظیات مشکل داشته باشید، احتمالا کار‌هایی مثل درس خواندن طاقت‌فرسا خواهند بود. نگران نباشید تنها کافی است راهکارهایی که در ادامه آمده است را دنبال کنید.


1. توجه کنید

توجه یکی از اجزای اصلی حافظه است. برای اینکه اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلندمدت منتقل شوند، سعی کنید در یک مکان عاری از هرگونه حواس پرتی اعم از تلویزیون، موسیقی و ... مطالعه کنید. خلاص شدن از عوامل حواس‌پرتی ممکن است خود یک چالش برای شما باشد، به ویژه اگر در محیط شلوغی زندگی کنید. بنابراین از اعضای خانواده یا هم خانه‌ای‎هایتان بخواهید مدتی آرام باشند یا فرزندان را سرگرم کنند تا شما بتوانید روی کارتان تمرکز کنید.
 

2. دقیقه نودی نباشید

مطالعه کردن در چند نوبت، به مغز شما زمان کافی برای پردازش اطلاعات می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که مطالب حفظی را به طور منظم مطالعه می‌کنند بهتر از سایرین آن‌ها را به خاطر می‌آورند.
 

3. با نظم و ساختار حفظ کنید

تحقیقات حاکی از آن است که اطلاعات در مغز به صورت خوشه‌های مرتبط به هم سازمان‌دهی می‌شوند. بنابراین شما نیز می‌توانید با ساختاربندی و سازمان‌دهی اطلاعات مورد نظرتان آن‌ها را راحت‌تر به حافظه بلندمدت خود بسپارید. سعی کنید مفاهیم مشابه را در یک گروه قرار دهید یا یادداشت‌های مرتبط را با علامت‌گذاری خاص خودتان به هم مرتبط کنید.
 

4. از ابزار‌های کمکی استفاده کنید

ابزار‌های کمکی یا «مونومیک» تکنیک‌هایی هستند که اغلب توسط دانش‌آموزان برای یادآوری بهتر اطلاعات به‌کار می‌روند. مونومیک یک روش ساده برای تقویت حافظه است. برای مثال، شما ممکن است یک اصطلاح را که باید به ذهن بسپارید به چیزی که برایتان آشناست مرتبط کنید و به حافظه بسپارید. بهترین مونومیک‌ها آن‌هایی هستند که مثبت، طنزگونه و نوآورانه باشند. بنابراین شاید بهتر باشد که مطالب حفظی را به یک لطیفه، آهنگ، ریتم یا هرچیزی که برایتان آشناست ربط دهید و به خاطر بسپارید.
 

5. تشریح مطالب و مرور آن‌ها

برای فراخوانی اطلاعات شما باید آنچه را که در حال به خاطر سپاری در حافظه بلند مدت هستید، کدگذاری کنید. یکی از موثرترین تکنیک‌های کدگذاری مرور بسط‌دهنده (elaborative rehearsal) است. در این تکنیک باید هنگام یادگیری یک اصطلاح، تعریف آنرا مطالعه کنید. سپس توصیف دقیق‌تری نسبت به آنچه باید به یاد داشته باشید بخوانید و در مرحله نهایی این فرایند را چندبار تکرار کنید. بعد از اینکار احتمالا متوجه خواهید شد که یادآوری اطلاعات بسیار ساده‌تر است.
 

6. کمک گرفتن از حافظه تصویری

افراد زیادی هستند که از تجسم بصری اطلاعات مورد نظرشان بسیار سود می‌برند. به عکس‌ها، نمودار‌ها و همه‌ اطلاعات گرافیکی موجود در مطلبی که مطالعه می‌کنید توجه داشته باشید. اگر چنین اطلاعاتی از قبل وجود ندارند، خودتان آن‌ها را ایجاد کنید. در حاشیه یادداشت‌هایتان اطلاعات تصویری مرتبط با مطالب رسم کنید یا با استفاده از ماژیک هایلایتر یا خودکار‌های رنگی مطالب مرتبط را گروه‌بندی و مشخص نمایید.
 

7. اطلاعات جدید را به اطلاعات قدیمی ربط دهید

زمانیکه می‌خواهید مفاهیم ناآشنایی را به یاد بسپارید، به این فکر کنید که این موارد جدید را چگونه می‌توانید به اطلاعات موجود در حافظه‌تان ربط دهید؟ با برقراری ارتباط میان چیز‌های جدید و آنچه در حافظه دارید، به احتمال زیاد می‌توانید اطلاعات جدید را بهتر فراخوانی کنید.

 

ادامه مطلب

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی