دهکده من

دهکده من

دهکده من

دهکده من

دهکده من

دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
بایگانی
آخرین نظرات

اولین انسانی که در فضا راهپیمایی کرد

چهارشنبه, ۱۳ فروردين ۱۳۹۹، ۱۰:۱۴ ق.ظ

الکسی لئونوف فضانورد و سرلشکر بازنشسته نیروی هوایی روسیه (و شوروی سابق) است. وی در کنار فضانوردی به هنر نقاشی هم اشتغال داشته و عضو فرهنگستان هنری روسیه است. لئونوف در تمام مأموریت‌های فضایی‌اش، به همراه خود مداد رنگی و مداد شمعی به مدار زمین می‌برده و صحنه‌هایی را که از فضاپیما می‌دیده نقاشی می‌کرده‌است.

لئونوف در کنار یوری گاگارین، اولین فضانورد تاریخ، در میان 20 خلبان نیروی هوایی شوروی بود که در سال 1960 برای تمرینات فضانوردی انتخاب شدند. او در مجموع دو بار به فضا سفر کرد و هفت روز و 32 دقیقه را در فضا گذراند. او در ماموریت وسخود 2 که هفدهمین ماموریت فضایی سرنشین‌دار بود در سال 1965 برای اولین بار در تاریخ از فضاپیما خارج شد و در فضا راهپیمایی کرد. ماموریت فضاپیمای وسخود 2 در نهایت با موفقیت به پایان رسید،‌ اما در بخش‌های پایانی این ماموریت مشکلاتی جدی برای لئونوف به وجود آمد.

پس از چند دقیقه حضور در فضای خارج از فضاپیما لباس فضایی لئونوف باد کرد و مشکلاتی را در ادامه ماموریت ایجاد کرد. این در حالی بود که فضانورد همراه او که در فضاپیما حضور داشت نیز نمی‌توانست کاری انجام دهد. در نهایت لئونوف مجبور شد هوای درون لباس فضایی‌اش را تا حدودی خارج کند تا بتواند دوباره وارد فضاپیما شود.

این در حالی بود که این کار لئونوف ممکن بود به مرگ او منجر شود. اما از سوی دیگر چاره‌ی دیگری نیز برای این کیهان‌نورد باقی نمانده بود. در نهایت لئونوف پس از 12 دقیقه و 9 ثانیه به سلامت وارد فضاپیما شد و روز بعد به همراه فضانورد دیگر حاضر در این ماموریت به زمین بازگشت. لئونوف دومین سفر فضایی خود را ده سال بعد و در پروژه آزمایش آپولو-سایوز تجربه کرد. این پروژه اولین ماموریت مشترک ایالات متحده و روسیه بود که در سال 1975 انجام شد.

در این ماموریت فضاپیمای سایوز با دو کیهان‌نورد روس به فضاپیمای آپولو که میزبان سه فضانورد آمریکایی بود متصل شد. فضانوردان آمریکایی و روس تقریبا دو روز را در کنار هم گذراندند و در این مدت به انجام آزمایش‌های علمی پرداختند. تبادل فرهنگی بخش دیگری از اهداف این ماموریت بود. پروژه آزمایش آپولو-سایوز مقدمه‌ای برای انجام ماموریت‌های مشترک شاتل-میر و در نهایت ساخت ایستگاه فضایی بین‌المللی بود.

ادامه مطلب

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی