معیار های انتخاب مناسب ژورنال ISI مناسب
جستجو در بین مقالات ISI می تواند پژوهشگر را دچار تردید کند که آیا تمام مقالات لاتین معتبر هستند یا خیر ، در این متن شما با نکات و معیار هایی آشنا می شوید که درست ترین انتخاب را در خصوص مقالات معتبر داشته باشید. خواهشمندیم به نکات و معیار های زیر توجه فرمایید:
1. حیطه مجله :
هر مجله در یک حیطه پژوهشی خاص فعالیت می کند. شما باید در سایت مجله گسترده موضوعی که آن مجله به انتشار مقاله می پردازد را بررسی کنید و در صورتی که مقاله با موضوعات مجله مرتبط است اقدام به ارسال مقاله خود نمایید. البته یک نکته مهم این است که هر چه مجله مورد نظر تخصصی تر باشد احتمال پذیرفتن مقاله کمتر است.
2. نمایه شدن مجله :
باید دقت نمایید که مجله مورد نظر حتما در لیست مجلات ISI نمایه شده باشد. همچنین شما می توانید در لیست مجلات اسکوپوس، پاب مد یا ISC نیز مقاله خود را چاپ کنید. مهم این است که شما اول ملاک خود را تعیین کنید که مجله باید در کجا نمایه شود.
3. ضریب تاثیر :
اگر می خواهید مقاله خود را در مجلات ISI چاپ کنید باید ببینید مجله چه ضریب تاثیری دارد. اگر مقاله شما قوی است از مجلات با ضریب تاثیر بالا استفاده کنید و در غیر این صورت مجلات بدون ضریب تاثیر یا با ضریب تاثیر پایین را انتخاب کنید.
4. تعداد شماره های چاپ در سال :
برخی مجلات یک یا دو بار در سال چاپ می شوند؛ در حالی که برخی دیگر چهار یا شش بار و حتی گاهی اوقات دوازده بار و بیشتر. هر چه مجله ای شماره های بیشتری در سال چاپ کند، احتمال پذیرش مقاله شما بیشتر و زمان بررسی مقاله کمتر خواهد بود.
5. نرخ رد مقالات :
هر مجله ای میزان مشخصی از نرخ رد مقالات را دارد. برای مثال برخی مجلات 90 درصد مقالات ارسالی را رد می کنند و برخی دیگر 30 درصد را . هر چه میزان نرخ رد مقالات کمتر باشد احتمال پذیرش مقاله شما در آن مجلات بیشتر است.